FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Teknetics Omega 8000 MEGA


1,200лв.  920лв.

  • Модел: Teknetics Omega 8000 MEGA
  • Бруто тегло: 4кг.
  • Произведено от: TEKNETICS
Добави към кошницата:


Металотърсач Teknetics Omega 8000 MEGA, това е добре познатият на всички металдетектор Teknetics Omega 8000 (с базова 25см. концентрична с елипсовидна форма водно непроницаема търсеща сонда), но в допълнение с 38см. х 30см. DD S.E.F. търсеща сонда. Допълнителната 38см. х 30см. DD S.E.F. търсеща сонда повишава дълбочината на металдетектора, с около 30%, като запазва дискриминацията и бързината на работа.
Ръководство за металотърсач Teknetics Omega 8000 на български език (виж тук)pdf_baner_1.png

Металдетектор Teknetics Omega 8000 MEGA има следните характеристики:
- 10" (25 см) концентрична с елипсовидна форма, водно непроницаема търсеща сонда:
окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
- 15"x12" (38см. х 30см.) DD S.E.F. водно непроницаема търсеща сонда.
- LCD дисплей:
дисплея е достатъчно голям за да може да виждате всички функции и показания едновремено по всяко време.
- Работна честота: 7.8 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както дребни, така и по големи метални предмети.
- Принцип на работа: VLF.
- Режими на работа: Металотърсача има три режима на работа:
1. Дискриминация (DISC) -
този режим се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновенно за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
2. Всички метали (AT) - този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става по два начина (Само визуално. Издаваният звук при засичане на различни метали е един и същ).
3. Точно локализилане (PinPoint) - Този режим се използва за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
- FREQ - Бутон за промяна честотата на работа на металотърсача, с цел избягване на електрически смущения.
- ГРУНД БАЛАНС – GNG GRAB (автоматичен и ръчен грунд баланс) - за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за ръчно и автоматично отстраняване на такива сигнали.
- Чувствителност (SENS) – при включването, чувствителността на металотърсача е установена на ниво 70% от максималното. С регулиране на чувствителността ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
- НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISC) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията. Когато идентификатора за дадена категория изчезне от дисплея (например /IRON/), то металите попадащи в тази категория не се засичат от металотърсача.
- ИЗБИРАТЕЛНО ДИСКРИМИНИРАНЕ на МЕТАЛИ /NOTCH/ - за разлика от функцията DISC, която включва или изключва категориите метали последователно, то функцията /NOTCH/ позволява избирателно да се включва или изключва само дадена категория метали.
- Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20 см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
1. чрез ЗВУК (с различни звуци за различните типове метали, които може да изберете от функцията ТОНАЛНИ СИГНАЛИ (TONES)) - При тази функция, различните категории метали се идентифицират с различни тонове, което позволява да определите вида на метала, без да гледате дисплея. При включване на металотърсача, по подразбиране функцията е на ниво 3. В зависимост от избраното ниво на функцията (нивата са от 1 до 4), металотърсача реагира на металите по следния начин:
НИВО:
        d1 – 1
звук за всички метали - Висок или средно висок звук, който се променя при увеличаване силата на сигнала. Един и същи метал, когато е близко до търсещата сонда ще издава висок тон, а когато е далеч от сондата – нисък тон. Силата на звука винаги се измена пропорционално на сигнала. Колгото е по-близо метала до търсещата сонда, толкова е по-силен звука.
        d2 – 2 звука - Желязото ще реагира с басов звук, независимо от нивото на сигнала; Другите метали ще реагират като при d1.
        d3 – 3 различни звука – Басов звук за зелязото; Нисък звук за станьол, алуминии и цинк; Висок звук за 10 или 25 центови монети.
        d4 – 4 различни звука - Басов звук за зелязото; Нисък звук за станьол, алуминии и цинк; Среден звук за 5 центова монета; Висок звук за 10 или 25 центови монети.
В режим ВСИЧКИ МЕТАЛИ /AT/, ако натиснете бетона TONES, ще може да промняте само височината на звука (защото в режим всички метали сигнала е един и същ за всичките видове метали) от A1 до A4.
2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез осветяване на дадена икона отразяваща съответната група метали. При засичане на метал, металотърсача реагира, като осветява дадена икона (индикатор за група метали). На дисплея е показана скала от 8 икони (индикатора) отразяващи съответно 8 групи метали (IRON, FOIL, NICKEL, P-TAB, S-CAP, ZINC, DIME, и QTR).
3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 10 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал. Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
- Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Индикатора за дълбочината е разположен в долу в средата на дисплея. Дълбочината се измерва в инчове (1 инч = 2.54 сантиметра). Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Teknetics Omega 8000 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 28 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача.. При разстояние на метала над 20 см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
- Индикатор Fe3O4, който се намира в горната дясна част на дисплея и служи за измерване и показване на СТЕПЕНТА на магнетизъм (магнитна минерализация на почвата).
- Захранване - с батерия 1бр. 9V (в комплекта не е включена) - продължителността на работа на металдетектора с 1 бр. 9V алкална батерия е 20 – 25 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
- Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с два изхода за слушалки 1/8 и 1/4 инча (разположени от лявата страна на контролната кутия). Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
- Тегло – 1,5 кг. с батерията.
- Работна температура: от -20оС до +50оC.
- Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
- Регулируем подлакътник.
- Ръководство за работа - на български и английски език.
- Произведен в САЩ.
- 5 години гаранция.

ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849