FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Teknetics Gamma 6000


820лв.  580лв.

  • Модел: Teknetics Gamma 6000
  • Бруто тегло: 2.5кг.
  • Произведено от: TEKNETICS
Добави към кошницата:


Металотърсач Teknetics Gamma 6000, създаден и произведен от фирмата Teknetics, е предназначен за намиране на скрити в земята метални предмети на дълбочина до 1 метър. Металдетектора е лек и удобен за работа. Всички настройки и показания се виждат на LCD дисплея. Този металдетектор е с автоматичен и ръчен грунд баланс. Възможноста за избор между три режима на работа, както и нововъведението за точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID), малкото тегло, бързината на работа, ергономичният му дизайн и ниската му цена, го прави предпочитан и търсен металотърсач от всички търсачи, които желаят точна дискриминация и добра дълбочина. Металотърсача е снабден с ръководства за работа на български и английски език.
Ръководство за металотърсач Teknetics Gamma 6000 на български език (виж тук)pdf_baner_1.png

Металдетектор Teknetics Gamma 6000 има следните характеристики:
- 8" (20 см) концентрична с кръгла форма водно непроницаема търсеща сонда:
окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
- LCD дисплей: дисплеят е достатъчно голям, за да може да виждате всички функции и показания едновремено по всяко време.
- Работна честота: 7.8 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както дребни, така и по големи метални предмети.
- Принцип на работа: VLF.
- Режими на работа: Металотърсача има три режима на работа:
1. Дискриминация (DISCRIMINATE),
който се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновенно за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
2. Всички метали (ALL METALS) - Този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става по два начина (Само визуално. Издаваният звук при засичане на различни метали е един и същ).
3. Точно локализилане (PinPoint) - Този режим се използва за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим, за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
- ГРУНД БАЛАНС (автоматичен и ръчен грунд баланс) - за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за ръчно и автоматично отстраняване на такива сигнали.
- Чувствителност (SENSITIVITY) – при включването, чувствителността на металотърсача е установена на ниво 70% от максималното. С регулиране на чувствителността ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
- НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISC. LEVEL) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията. Когато идентификатора за дадена категория изчезне от дисплея (например /IRON/), то металите попадащи в тази категория не се засичат от металотърсача.
- ИЗБИРАТЕЛНО ДИСКРИМИНИРАНЕ на МЕТАЛИ /NOTCH/ - за разлика от функцията DISC. LEVEL, която включва или изключва категориите метали последователно, то функцията /NOTCH/ позволява избирателно да се включва или изключва само дадена категория метали.
- СИЛА НА ЗВУКА (VOLUME) - може за променяте силата на звука издаван от металотърсача. При включване на металдетектора звука по подразбиране е установен на ниво 8. Максималното ниво е 10. Най–ниската стойност е 0 (звука е изключен). На нива 1,2, и 3 сигналите с високи тонове не се чуват или се чуват много тихо. Силата на звука се понижава с намаляване на заряда на батериите.
- Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20 см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
1. чрез ЗВУК (с различни звуци за различните типове метали, които може да изберете от функцията ТОНАЛНИ СИГНАЛИ (# OF TONES)) - При тази функция, различните категории метали се идентифицират с различни тонове, което позволява да определите вида на метала, без да гледате дисплея. При включване на металотърсача, по подразбиране функцията е на ниво 3. В зависимост от избраното ниво на функцията (нивата са от 1 до 4), металотърсача реагира на металите по следния начин:
НИВО      Iron       Foil         Nickel     PullTab       SCAP       Zinc        Dime       Qtr+
   1        *VCO     VCO        VCO         VCO           VCO       VCO        VCO       VCO
   2        Басов    VCO        VCO         VCO           VCO       VCO        VCO       VCO
   3        Басов    Нисък      Нисък      Нисък       Нисък     Нисък     Висок     Висок
   4        Басов    Нисък     Среден      Нисък       Нисък     Нисък     Висок     Висок
*VCO (генератор управление на напрежението) – височината на тона се увеличава при увеличаване силата на сигнала. Един и същи метал, когато е близко до търсещата сонда ще издава висок тон, а когато е далеч от сондата – нисок тон. Силата на звука винаги се измена пропорционално на сигнала. Колгото е по-близо метала до търсещата сонда, толкова е по-силен звука.
2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез осветяване на дадена икона отразяваща съответната група метали. При засичане на метал, металотърсача реагира, като осветява дадена икона (индикатор за група метали). На дисплея е показана скала от 8 икони (индикатора) отразяващи съответно 8 групи метали (IRON, FOIL, NICKEL, PULLTAB, S-CAP+, ZINC, DIME, и QTR+).
3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 10 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал. Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
- Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Относителната дълбочина на засеченият метал се отбелязва в дяснатата част на дисплея, на 3 сегментния индикатор за дълбочината. Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Teknetics Gamma 6000 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 28 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача.. При разстояние на метала над 20 см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
- Индикатор за магнетизъм - намира се в горната дясна част на дисплея и служи за измерване и показване на СТЕПЕНТА на магнетизъм (магнитна минерализация на почвата).
- Захранване - с батерия 1бр. 9V (в комплекта не е включена) - продължителността на работа на металдетектора с 1 бр. 9V алкална батерия е 20 – 25 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
- Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с два изхода за слушалки 1/8 и 1/4 инча (разположени от лявата страна на контролната кутия). Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
- Тегло – 1,6 кг. с батерията.
- Работна температура: от -20оС до +50оC.
- Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
- Регулируем подлакътник.
- Ръководство за работа - на български и английски език.
- Произведен в САЩ.
- 5 години гаранция.Галерия
ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849