FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Teknetics G2 ULTIMATE


1,550лв.  1,150лв.

  • Модел: Teknetics G2 ULTIMATE
  • Бруто тегло: 4кг.
  • Произведено от: TEKNETICS
Добави към кошницата:


Металотърсач Teknetics G2 ULTIMATE, това е добре познатият на всички металдетектор Teknetics G2 (с базова сонда 11"x7" DD (28см. х 18см.)  елипсовидна водонепроницаема DD търсеща сонда), но в допълнение с 33см. DD ULTIMATE търсеща сонда. Допълнителната 33см. DD ULTIMATE търсеща сонда повишава дълбочината на металдетектора, с около 30%, като запазва дискриминацията и бързината на работа.
Ръководство за металотърсач Teknetics G2 на български език (виж тукpdf_baner_1.png)

Металдетектор Teknetics G2 ULTIMATE има следните характеристики:
- 11"x7" DD (28см. х 18см.) - елипсовидна водонепроницаема DD търсеща сонда: окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
- 15" (33см.) DD ULTIMATE водонепроницаема търсеща сонда.
- LCD дисплей: дисплея е достатъчно голям за да може да виждате всички функции и показания едновременно по всяко време.
- Работна честота: 19.2 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както много дребни, така и по големи метални предмети. Изключително подходящ е за откриване на малки късове самородно злато.
- Принцип на работа: VLF.
- V.C.O. звук в режими Всички метали (All Metal) и Дискриминация (DISC)
- Режими на работа: Металотърсача има три режима на работа:
1. Дискриминация (DISC) -
този режим се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновено за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него, за да засечете и идентифицирате метал трябва да движите търсещата сонда. Идентифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
2. Всички метали (All Metal) - този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него, за да засечете и идентифицирате метал трябва да движите търсещата сонда. Идентифицирането на засеченият метал при режим All Metal, става по един начин - само визуално. Издаваният звук при засичане на различни метали е един и същ.
3. Точно локализиране (PinPoint) - този режим се използва, за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим, за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
- ГРУНД БАЛАНС – GG (автоматичен и ръчен грунд баланс) - за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за ръчно и автоматично отстраняване на такива сигнали.
- THRESHOLD (звуков праг) – регулиране на звуковия праг на металотърсача.
- Чувствителност (GAIN) – при включването, чувствителността на металотърсача е установена на ниво 70% от максималното. С регулиране на чувствителността ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
- НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISC) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията.
- Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20 см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
1. чрез ЗВУК - (с два различни звука за различните типове метали, в зависимост от настройката на нивото на дискриминация (DISC).
2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез осветяване на сектора от цифровата скала на металите.
3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 0 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал (достъпен е само в режим ДИСКРИМИНАЦИЯ). Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
- Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Индикатора за дълбочината е разположен в средата на дисплея и работи само в режим Точно локализиране (PinPoint). Дълбочината се измерва в инчове (1 инч = 2.54 сантиметра). Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Teknetics G2 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 30 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача.. При разстояние на метала над 20 см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
- Индикатор Fe3O4, който се намира в лявата част на дисплея и служи за измерване и показване на СТЕПЕНТА на магнетизъм (магнитна минерализация на почвата).
- Захранване - с батерия 1бр. 9V (в комплекта не е включена) - продължителността на работа на металдетектора с 1 бр. 9V алкална батерия е 20 – 25 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
- Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с два изхода за слушалки 1/8 и 1/4 инча (разположени от лявата страна на контролната кутия). Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
- Тегло – 1,5 кг. с батерията.
- Работна температура: от -20оС до +50оC.
- Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
- Регулируем подлакътник.
- Ръководство за работа - на български и английски език.
- Произведен в САЩ.
- 5 години гаранция.

ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849