FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Teknetics Delta 4000


520лв.  360лв.

  • Модел: Teknetics Delta 4000
  • Бруто тегло: 2.5кг.
  • Произведено от: TEKNETICS
Добави към кошницата:


Металотърсач Delta 4000, създаден и произведен от фирмата Teknetics, е предназначен за намиране на скрити в земята метални предмети на дълбочина до 1 метър. Металдетектора е лек и удобен за работа. Всички настройки и показания се виждат на LCD дисплея. Металотърсача не се нуждае от предварителни настройки, за да може да работите с него. Включвате и започвате да търсите. Възможността за избор между трите режима на работа, както и нововъведението за точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID), малкото тегло, бързината на работа, ергономичният му дизайн и ниската му цена, го прави предпочитан и търсен металотърсач от всички търсачи, които желаят точна дискриминация и добра дълбочина. Металотърсача е снабден с ръководства за работа на български и английски език.
   Ръководство за металотърсач Delta 4000 на български език (виж тук pdf_baner_1.png)

Металдетектор Delta 4000 има следните характеристики:
- 8" (20 см) концентрична с кръгла форма водно непроницаема търсеща сонда:
окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
- LCD дисплей: дисплея е достатъчно голям за да може да виждате всички функции и показания едновремено по всяко време.
- Работна честота: 7.8 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както дребни, така и по големи метални предмети.
- Принцип на работа: VLF.
- Режими на работа: Металотърсача има три режима на работа:
1. Дискриминация (DISCRIMINATE)
, който се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновенно за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
2. Всички метали (ALL METALS) - Този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става по два начина (Само визуално. Издаваният звук при засичане на различни метали е един и същ)
3. Точно локализилане (PinPoint) - Този режим се използва за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
- Автоматичен грунд баланс – за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за автоматично отстраняване на такива сигнали (т.е. металотърсача е с вграден автоматичен грунд баланс). Тази функция работи без предварителна настройка.
- Чувствителност (SENSITIVITY) – при включването, чувствителността на металотърсача е установена на ниво 70% от максималното. С регулиране на чувствителността ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
- НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISC. LEVEL) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията. Когато идентификатора за дадена категория изчезне от дисплея (например /IRON/), то металите попадащи в тази категория не се засичат от металотърсача.
- ИЗБИРАТЕЛНО ДИСКРИМИНИРАНЕ на МЕТАЛИ /NOTCH/ - за разлика от функцията DISC. LEVEL, която включва или изключва категориите метали последователно, то функцията /NOTCH/ позволява избирателно да се включва или изключва само дадена категория метали.
- СИЛА НА ЗВУКА (VOLUME) - може за променяте силата на звука издаван от металотърсача. При включване на металдетектора звука по подразбиране е установен на ниво 8. Максималното ниво е 10. Най–ниската стойност е 0 (звука е изключен). На нива 1,2, и 3 сигналите с високи тонове не се чуват или се чуват много тихо. Силата на звука се понижава с намаляване на заряда на батериите.
- Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20 см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
1. чрез ЗВУК (с различни звуци за различните типове метали) - НИСЪК ЗВУК за стоманени и железни предмети, като пирони и консервени кутии и стоманени пръстени от бутилки; СРЕДЕН ЗВУК за нови цинкови монети, по-големи изделия от злато, малки предмети от месинг и повечето капачки от бутилки, както и фолио, алуминиеви езичета от кенове; ВИСОК ЗВУК за сребърни и медни монети, големи предмети, изработени от месинг, стари монети (произведени преди 1982 сечени от мед), сребърни долари.
2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез осветяване на дадена икона отразяваща съответната група метали. При засичане на метал, металотърсача реагира, като осветява дадена икона (индикатор за група метали). На дисплея е показана скала от 8 икони (индикатора) отразяващи съответно 8 групи метали (IRON, FOIL, 5$, ALUM, ZINC, DIME, QTR, и 50$), които се намират най-долу на дисплея.
3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 10 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал. Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
- Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Относителната дълбочина на засеченият метал се отбелязва в дяснатата част на дисплея, на 5 сегментния индикатор за дълбочината. Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Teknetics Delta 4000 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 28 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача.. При разстояние на метала над 20 см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
- Захранване - с батерия 1бр. 9V (в комплекта не е включена) - продължителността на работа на металдетектора с 1 бр. 9V алкална батерия е 20 – 25 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
- Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с два изхода за слушалки 1/8 и 1/4 инча (разположени от лявата страна на контролната кутия). Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
- Тегло – 1,6 кг. с батерията.
- Работна температура: от -20оС до +50оC.
- Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
- Регулируем подлакътник.
- Ръководство за работа - на български и английски език.
- Произведен в САЩ.
- 5 години гаранция.Галерия
ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849