FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Fisher F5


900лв.  600лв.

  • Модел: Fisher F5
  • Бруто тегло: 2кг.
  • Произведено от: FISHER LABS
Добави към кошницата:


Металотърсач Fisher F5, създаден и произведен от фирмата Fisher, е предназначен за намиране на скрити в земята метални предмети на дълбочина до 1 метър. Металдетектора е лек и удобен за работа. В металдетектор Fisher F5 има редица подобрения, в сравнение с предшествениците си, които реално подобряват ефективността при търсене в различни видове почви. Всички настройки и показания се виждат на LCD дисплея. Металотърсача е с автоматичен и ръчен грунд баланс. Възможноста за избор между три режима на работа, както и точната визуалната идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID), малкото тегло, бързината на работа, ергономичният му дизайн и ниската му цена, го прави предпочитан и търсен металотърсач от всички професионални търсачи, които желаят точна дискриминация и добра дълбочина. Металотърсача е снабден с ръководства за работа на български и английски език.
Ръководство за металотърсач Fisher F5 на български език (виж тук pdf_baner_1.png)

Металдетектор Fisher F5 има следните характеристики:
- 10" (25см.) концентрична с елипсовидна форма, водно непроницаема търсеща сонда: окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
- LCD дисплей: дисплея е достатъчно голям за да може да виждате всички функции и показания едновремено по всяко време.
- Работна честота: 7.8 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както дребни, така и по големи метални предмети.
- Принцип на работа: VLF.
- Режими на работа: Металотърсача има три режима на работа:
1. Дискриминация (DISCRIM) -
този режим се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновенно за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
2. Всички метали (AМ) - този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става по два начина (Само визуално. Издаваният звук при засичане на различни метали е един и същ).
3. Точно локализилане (PinPoint) - този режим се използва за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
- FREQ - Бутон за промяна честотата на работа на металотърсача, с цел избягване на електрически смущения и смущения от други металотърсачи.
- ГРУНД БАЛАНС – GND BAL (ръчен грунд баланс) - за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за ръчно отстраняване на такива сигнали. След грундиране на металотърсача, електрониката следи автоматично за промени в почвата и при наличието на такива, автоматично донастроива грунд баланса по време на работа.
- FHASE LOCK бутон – опция с която може след като грундирате металотърсача, да заключите грунд баланса на даденият при грундирането показател на фазата и апарата да не осъвременява грунда при промяна на почвата.
- FHASE индикатор - Двуцифреното число на показателя Phase показва вида на минерализацията на почвата. Това число неизменно присъства във всички режими на търсене и се актуализира постоянно.
- Усилване (GAIN) – с регулиране на усилването на сигналите от засечените метали, ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
- НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISCRIM) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията. Когато идентификатора за дадена категория изчезне от дисплея (например /IRON/), то металите попадащи в тази категория не се засичат от металотърсача.
- ИЗБИРАТЕЛНО ДИСКРИМИНИРАНЕ на МЕТАЛИ /NOTCH/ - за разлика от функцията DISCRIM, която включва или изключва категориите метали последователно, то функцията /NOTCH/ позволява избирателно да се включва или изключва само дадена категория метали.
- Индикатор CONFIDENCE - определя колко е достоверна информация за обекта, ако металотърсача е сигурен в данните, които получава в реално време за обекта, то над надписа (CONFIDENCE) ще се отбелжат всичките 5 деленията на скалата. Ако се отбележи едно деление, то тогава вероятността за съответствие на показанията е ниска.
- Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
1. чрез ЗВУК (с различни звуци за различните типове метали, които може да изберете от функцията ТОНАЛНИ СИГНАЛИ (TONES)) - При тази функция, различните категории метали се идентифицират с различни тонове, което позволява да определите вида на метала, без да гледате дисплея. При включването на металотърсача, тази функция е настроена по подразбиране на d2. В зависимост от избраното ниво на функцията (нивата са от 1 до 4), металотърсача реагира на металите по следния начин:
НИВО:
        d1 – 1 звук за всички метали - Силата и височината на сигнала варира в зависимост от разстоянието на търсещата сонда до целта и от скоростта на движение на сондата. Изменението на силата и височината на сигнала ще ви помогне да предварително да определите типа на засеченият метал.
        d2 – 2 звука - Жлязото отговаря на нисък тон, независимо от нивото на сигнала. Метали, различни от желязото са в тоналност от средена до висока, в зависимост от нивото на сигнала.
        d3 – 3 различни звука – Три различни по тон сигнала:
Нисък тон: Желязо. Среден тон: фолио, 5 центова монета, езиче от консервни кутии, цинково пени. Висок тон: монети от 10, 25 цента или по-гоеми..
        d4 – 4 различни звука - Четири различни по тон сигнала:
Нисък тон: Желязо. Среден / нисък тон: фолио, езиче от консервни кутии, цинково пени. Среден тон: монети от 5 цента. Висок тон: монети 10, 25 цента и по-големи.
В режим ВСИЧКИ МЕТАЛИ /AМ/, ако натиснете бетона TONES, ще може да промняте само височината на звука (защото в режим всички метали сигнала е един и същ за всичките видове метали) от A1 до A4.
2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез осветяване на дадена икона отразяваща съответната група метали. При засичане на метал, металотърсача реагира, като осветява дадена икона (индикатор за група метали). На дисплея е показана скала от 8 икони (индикатора) отразяващи съответно 8 групи метали (Fe, FOIL, 5$, TAB, ZINC, DIME, QTR и 50+).
3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 10 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал. Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
- Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Индикатора за дълбочината е разположен в долу в средата на дисплея. Дълбочината се измерва в инчове (1 инч = 2.54 сантиметра). Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Fisher F5 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 28 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача.. При разстояние на метала над 20см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
- Индикатор Fe3O4, който се намира в горната дясна част на дисплея и служи за измерване и показване на СТЕПЕНТА на магнетизъм (магнитна минерализация на почвата).
- Захранване - с батерии 2бр. 9V (в комплекта не са включени) - продължителността на работа на металдетектора с 2бр. 9V алкална батерия е до 30 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
- Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с изход за слушалки 1/4 инча. Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
- Тегло – 1,6 кг. с батерията.
- Работна температура: от -20оС до +50оC.
- Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
- Регулируем подлакътник.
- Ръководство за работа - на български и английски език.
- Произведен в САЩ.
- 5 години гаранция.Галерия
ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849