FISHER LABS TEKNETICS GARRETT BOUNTY HUNTER BLISSTOOL LINDNER WHITES MD DETECTORS XP METAL DETECTORS

   Металотърсач Fisher F4


700лв.  470лв.

  • Модел: F4
  • Бруто тегло: 2.5кг.
  • Произведено от: FISHER LABS
Добави към кошницата:


Металотърсач Fisher F4, създаден и произведен от фирмата Fisher, е предназначен за намиране на скрити в земята метални предмети на дълбочина до 1 метър. Металдетектора е лек и удобен за работа. В металотърсач Fisher F4 има редица подобрения, в сравнение с предшествениците си, които реално подобряват ефективността при търсене в различни видове почви. Всички настройки и показания се виждат на LCD дисплея. Металотърсача е с автоматичен и ръчен грунд баланс. Възможноста за избор между четири режима на работа, както и точната визуалната идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID), малкото тегло, бързината на работа, ергономичният му дизайн и ниската му цена, го прави предпочитан и търсен металотърсач от всички професионални търсачи, които желаят точна дискриминация и добра дълбочина. Металотърсача е снабден с ръководства за работа на български и английски език.

Ръководство за металотърсач Fisher F4 на български език (виж тук )

Металдетектор Fisher F4 има следните характеристики:
     - 11"х7" DD (28см. х 17см.) двойно Д, с елипсовидна форма, водно непроницаема търсеща сонда: окомплектовката на металотърсача с тази сонда го прави много точен при определянето вида на засечените метали.
     - LCD дисплей: дисплея е достатъчно голям за да може да виждате всички функции и показания едновремено по всяко време.
     - Работна честота: 5.99 kHz. - тази честота на работа му дава възможност да открива с еднаква лекота, както дребни, така и по големи метални предмети.
     - Принцип на работа: VLF.
     - Режими на работа: Металотърсача има четири режима на работа:
        1. Дискриминация (DISC) - този режим се използва за игнориране на сигнали от ненужни метални предмети в земята. Този режим е включен при пускане на металотърсача по подразбиране и се използва обикновенно за непрекъснато търсене на определени групи метали (т.е. избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача). При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда. Индетифицирането на засеченият метал при режим дискриминация, става и по трите начина: чрез звук, визуално и чрез ID индикатора.
        2. Всички метали (AUTO TUNE  All Metal) - този режим се използва за търсене на всички метали (т.е. НЕМОЖЕ да избирате от менюто на кои групи метали да реагира металотърсача) и е по-дълбок в сравнение с режим дискриминация. При него за да засечете и индетифицирате метал трябва да движите тъсещата сонда.
        3. Смесен режим межу AUTO TUNE (All Metal) и DISC. Това е режим AUTO TUNE (All Metal), но с възможността да се използва звуковата индетификация на засечените метали (от режим DISC), тогава на дисплея се изписват два надпис един под друг All Metal и DISCRIMINATION. При този режим се достига максимална чувствителност при повечето почви, но се ползва и възможвостта да се индетифицират засечените метали както по звук, така и на десплея чрез двуцифрена стойност.
        4. Точно локализилане (PinPoint) - този режим се използва за да локализирате точното местонахождение на засеченият метал. При този режим за да засечете метал не трябва задължително да движите търсещата сонда (т.е. докато има метал под търсещата сонда – апарата ще издава звуков сигнал). Режим Pin Point може да включвате по всяко време на работа независимо дали работите в режим DISCRIMINATE или режим ALL METALS. Идентифицирането на засеченият метал при този режим е невъзможно.
     - ГРУНД БАЛАНС – GROUND BALANCE (ръчен грунд баланс) - за игнориране на сигнали от съдържащите се минерали в земята, в металотърсача е предвидена функция за ръчно отстраняване на такива сигнали.
     - Чувствителност (SENSITIVITY) – с регулиране на чувствителността на металотърсача, ще постигнете максимална дълбочина на работа и ще предотвратите лъжливи сигнали в следствие на електромагнитни смущения.
     - НИВО на ДИСКРИМИНАЦИЯ (DISC) – използва се за увеличаване или намаляване нивото на дискриминацията. Когато идентификатора за дадена категория изчезне от дисплея (например /IRON/), то металите попадащи в тази категория не се засичат от металотърсача.
     - ИЗБИРАТЕЛНО ДИСКРИМИНИРАНЕ на МЕТАЛИ /NOTCH/ - за разлика от функцията DISC, която включва или изключва категориите метали последователно, то функцията /NOTCH/ позволява избирателно да се включва или изключва само дадена категория метали.
     - Идентификация на засечените метали - Способността на металотърсача да определи точно вида на засеченият метал е пряко свързана с размера на метала и разстоянието му от търсещата сонда. При разстояние на метала над 20 см. от търсещата сонда, точността на определяне на типа на засеченият метал намалява. Идентификацията става по три начина:
        1. чрез ЗВУК (с четири тонални звуци за различните типове метали) - При тази функция, различните категории метали се идентифицират с различни тонове, което позволява да определите вида на метала, без да гледате дисплея. Металотърсача реагира на металите по следния начин:
       Нисък тон: Метали от желязо или стомана. Също така, той може да бъде частица от самородно злато.
       Тон по-нисък от средния: Малки алуминиеви или никелови предмети. Също така, той може да бъде частица от самородно злато.
       Среден тон: Метал с размерите и състав на Пенни (след 1982г.), голям златен предмет, малки цинкони и медни парченца.
       Висок тон: Сребърни и медни монети, голями медни предмети, метал с размерите и състав на пенни (до 1982г.), както и силно окислени метали.
       2. ВИЗУАЛНО - засеченият метал се идентифицира визуално, на дисплея на металотърсача, чрез показване на R под дадена икона отразяваща съответната група метали. При засичане на метал, металотърсача реагира, като под дадена икона (индикатор за група метали) се появява знакът R. На дисплея е показана скала от 10 икони (индикатора) отразяващи съответно 10 групи метали (Fe, FOIL, 5$PT, PT, SC, ZINC 1$, Cu 10$, 25$, 50$ и $1).
        3. TARGET ID – точна визуална идентификация, чрез двуцифрен индикатор (ID на метала от 10 до 99), разположен в средата на дисплея, който дава точно определено число при засичането на даден метал. Имайте в предвид, че големината и формата на метала влиаят върху показанията на ID индикатора.
     - Индикатор за дълбочината на засеченият метал. Индикатора за дълбочината е разположен в лявата част на дисплея. Дълбочината се измерва в инчове (1 инч = 2.54 сантиметра). Индикатора за дълбочината дава правилни показания за метални предмети с размерите и формата на монета. Металотърсач Fisher F4 открива метал с размерите на монета, от типа на четвърт долар, на дълбочина около 28 сантиметра от търсещата сонда. По-големи метали могат да бъдат открити на дълбочина до 1 метър. Способността на засичане на метали на металотърсача е пряко свързана с размерите на метала. Колкото по-големи са размерите на метала, толкова по-дълбоко ще го засече металотърсача. При разстояние на метала над 20 см. точността на определяне на дълбочината на засеченият метал намалява.
     - Захранване - с алкални батерии 2бр. 9V (в комплекта не са включени) - продължителността на работа на металдетектора с 2 бр. 9V алкална батерия е до 30 часа. Състоянието на батерията се наблюдава непрекъснато, чрез трисегментов индикатор, който се намира в долната дясна част на дисплея.
     - Изход за слушалки - Ако желаете да използвате слушалки по време на търсене, то металотърсача е снабден с изход за слушалки 1/4 инча. Когато включите слушалки, сигнала от апарата ще се чува само в слушалките. Не използвайте слушалки с по-дълъг от 3 метра кабел.
     - Тегло – 1,6 кг. с батерията.
     - Работна температура: от -20оС до +50оC.
     - Влажност: от 0 до 90% без директен конденз.
     - Регулируем подлакътник.
      - Ръководство за работа - на български и английски език.
      - Произведен в САЩ.
      - 5 години гаранция.Галерия
ПРЕДИМСТВАТА ДА КУПИТЕ ОТ НАС

Сигурност

Не трябва да имате притеснение да пазарувате от нас виртуално – през интернет, защото: [повече...]
Доставка

Най-често струва само около 5 лева и се извършва в срок до 4 работни дни до всеки град в България. [повече...]
Гаранция

Ние Ви предлагаме професионална гаранционна и извънгаранционна поддръжка и сервиз. [повече...]Можете да поръчате този продукт веднага на телефон: +359 878 548 849